Kategorier
Ukategorisert

Årsmøte – påminnelse førstkommende mandag 10

Ikke glem årsmøte på mandag 10/12 kl 18:00 i lokalene til Lighthouse Kafé – inngang Ruseløkkveien/ i krysset med Observatoriegaten.

Det blir litt bakerverk og spitfire pepperkaker fra Veierland Bakeri!

Vi sees!!

Kategorier
Ukategorisert

Flyfunnn – engelsk Spitfirevrak funnet i Norge – skal gjenoppstå (i England)!!

Det er en interessant artikkel ifra VG om funnet av en Spitfire i Norge. Nå skal det til England for etterhvert å fly igjen! Engelskmenn ser litt annerledes på sin historie og spesielt sin krigshistorie en vi gjør her i landet. De jobber fortsatt aktivt med å sore opp fly og tilhørende historier.
Her i landet skjer ikke mye i offentlig regi når det gjelder å finne frem viktige elementer fra vår egen flyhistorie. Alt for ofte blir det private og etterkommere som må på banen.
Scramble har nok en viktig oppgave med å sikre og formidle den historiske arv vi sitter på. De som kom hjem var ikke mange, men vi skylder både disse og de 82 % som gikk i døden for vår frihet at vi bidrar til at de ikke blir glemt.
På den positive siden er gode krefter igang med å få en Norsk Spitfire på vingene – et fly som kan fortelle en om modige unge menn som dro fra Norge for bidra i direkte kamp utenfor landets grenser.

Vi håper vi også snart kan se mot himmelen og se en Spit med Norske farger!

Her er linken til artikkel i VG:
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/ddE1Ez/britisk-jagerfly-fra-1942-funnet-i-norge-skal-fly-igjen?utm_content=recirculation-matrix&utm_source=6nJ7gL