Kategorier
Ukategorisert

Etterlyser minnesmerker

Vi ønsker å få en oversikt over alle minnesmerker i Norge og i andre land, knyttet til den innsats som ble ytet av det Norske Flyvåpenet under 2. Verdenskrig.

Her vil det være fint med tilbakemeldinger om følgende:
• hvem minnesmerket er reist for, dedikert
• hvem som reiste det
• når det ble reist
• hvor det står (gjerne medfulgt av kart/skisse)
• bilder av minnesmerket
• evt. annen supplerende informasjon.

Vi vil legge inn dette på hjemmesiden fortløpende, så vi henstiller til medlemmer og besøkende på vår hjemmeside til å sende slik informasjon til oss.
Et av prosjektene våre er å få reist et samlende minnesmerke som hedrer alle deltagere tilknyttet flyvåpenets innsats i denne perioden.

Følgende minnesmerker er foreløpig reistrert:

Little Norway i Toronto Canada;
North Weald i England;
Akershus Festning;

Har du noen bilder fra disse eller andre minnesmerker – send dem inn med en supplerende notis, til post@scramble.no!

Kategorier
Ukategorisert

Spitfire Saga – utgivelse av bind 5

Bind 5 av historieverket Spitfire Saga, forfattet av Cato Guhnfeldt er i trykken og forventes klar for markedet 24.november 2014. Dette må være årets julegavetips.

For de som ikke kjenner bøkene så kan vi bare understreke at dettte er et enestående praktverk, utgitt av Wings Forlag av Cato Guhnfeldt, og skildrer livet og innsatsen til de som utgjorde de to norske skvadronene 331 og 332 unde siste verdenskrig. Cato Guhnfeldt har gjennom nitidig innsats, gjennom intervjuer med deltagere og arkivsøk klart å dokumentere en historie som ellers ville vært tapt for ettertiden. Dette er bøker som etterkommere av flyvåpenets veteraner bør ha i sin besittelse.

Han er til orientering allerede i gang med (antagelig) siste bind 6 som tar oss frem til frigjøringen i 1945.

Boken (eller også øvrige bind) kan bestilles ved henvendelse direktet til Cato Guhnfeldt Wings Forlag AS pr mail catoguhn@online.no eller tlf 908 35 851.