Kategorier
Ukategorisert

331 Sqdr – Kampkraft og kameratskap fra 1940

Fantastiske dager sammen med 331 sqdr. på Ørlandet
Den ærerike skvadronen 331 er nå offisielt på plass igjen i det norske luftforsvaret – der de hører hjemme!
Det ble et minnerikt og lærerikt møte med unge og mer etablerte piloter og support, på seminaret der tema var Kampkraft og Kameratskap fra 1940. Vi fikk høre skvadronens historiske linjer gjennom en mannsalder samtidig som vi fikk se og oppleve/høre skvedronens nye flytype F-35. Hvilken maskin!

Som representant for våre fedre, krigsveteranene, fikk forsamlingen høre noen historier fra utreise, trening, tokt, gleder og sorg og hjemkomsten.

Det ble mingling og fest, møte med skvadronens eget rockeband (6 stjerners), piano brenning, befaring på flystasjonen. Intensiteten var høy og dette ble en «fra morgen til kveld» opplevelse i to dager. Skvadronene inviterte seminarets gjesteforelesere til å fly F-35 i stasjonens flysimulator.

En høydare og et minne for livet!

Det blir lite bilder pga restriksjoner  men legger ved et bilde fra overrekkelse av «vingen» til skvadronens bar – gave fra kunstneren Helge Hopen.
Verdt å merke seg at FN-K PL258 er inntegnet på vingen med de øvrige historiske flyene. Gaven mottatt av Tin Tin og Chain.

Legger ved en takk til 331 skvadronens mannskaper som alle bidro til at dette ble et fantastisk minne – på alle måter – og fortsetter å imponere og holde fanen høyt! Vi er stolte av dere!

TAKK.