Scramble

Dag 3 Geesteren

september 13th, 2015

I fotfarene til våre fedre var det tid for å se krasjstedene fil fedrene Nicolaysen og
Stousland. Begge landet på åker ikke langt fra hverandre.

Det er en underlig å være på et historisk sted hvor ens aller nærmeste så døden i øynene for 70  siden. Etter å ha overlevd en kræsjlandingen flyktet for ikke å bli tatt til fange av fienden. Vennligsinnede mennesker i området kom dem til unnsetning og hjalp til, med risiko for egne og kjæres liv.

Med lokal guide ble vi forklart om fluktruter og lokal historie. Vi fikk også besøke en av disse helpere, en 85 år gammel mann som var 9 år den gang. Entusiastisk formidlet han historier og viste oss gjemmesteder. Hans bolig var uendret fra 1944 da de huset den norske piloten. Dette møte ble en utrolig opplevelse.

Scramble