Scramble

Dag 5

september 15th, 2015

I forbindelse med at de allierte rykket fremover ble alle fasiliteter ble tatt i bruk for å huse skvadronene. Noen steder var tilbudet så dårlige at de ble flyttet til blant annet et munkekloster. Det ble et besøk her og på tilhørende flyplass B85/Schijndel.
Den var blitt omdisponert for bebyggelse og man kunne knapt ane at det hadde vært noen flyplass her. Stikkord for å finne flyplassen var gamle bilder og motivet av en vindmølle. Rene detektiv arbeidet. Møllen var godt synlig og restaurert og flott. Mesterdetektiven Cato så sammenhenger og fant flere virkelige spor.
Med pass og akkreditering fikk vi også innpass på flyplassen Volkel Airbase og en fordypning i den interne utstilling med mye spennende og god guiding!
Våre dagsguider og flyplass spesialister viste oss en unik og ukjent fargefilm, tatt av en pilot med Spitfire. Filmen var ispedd sekvenser fra Karl Johans gt i krigsårene og også noen norske spitfirepiloter!

Scramble